به گزارش راهبرد معاصر به نوشته وبگاه «لیبیا آبزرور» وزارت خارجه لیبی یکشنبه در بیانیهای اعلام کرد که این توافق به نفع هر دو کشور و منطقه است زیرا زمینه را برای گفتوگوی عربی و ایرانی فراهم و به کاهش تنش در خاورمیانه و خلیج فارس کمک میکند.
در بخش دیگر این بیانیه آمده است: «این توافق صفحه جدیدی را برای توسعه روابط دوجانبه بین دو کشور باز میکند که در آن احترام متقابل و حسن همجواری حاکم است».
وزارت خارجه لیبی در ادامه این بیانیه با اشاره به اینکه مذاکرات مستمر و با حمایت چین و عمان و میانجیگری عراق به نتیجه رسید، اعلام کرد: «این پیشرفت نشاندهنده تمایل همه طرفها برای اولویت دادن به گفتوگو و ابزارهای صلحآمیز به عنوان جایگزینی برای خشونت و رویارویی است».
ایران و عربستان سعودی بعد از مذاکراتی چند روزه در پکن، جمعه در بیانیهای از ازسرگیری روابط دیپلماتیک میان دو کشور و بازگشایی سفارتخانهها طی چند ماه آینده خبر دادند که مورد استقبال کشورهای زیادی قرار گرفت. چین که میزبانی این مذاکرات را برعهده داشت، تصمیم ایران و عربستان سعودی برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک را «پیروزی صلح» خواند.
نشریه «داون» در تحلیلی در این رابطه نوشت: از زمان انقلاب تاکنون روابط ایران و عربستان سعودی به تناوب روابط گرم و خصومت آمیز بوده است. در طول این دوره و قبل از آن، هر دو طرف برای نفوذ در لبنان، بحرین، عراق و بهویژه یمن رقابت کردهاند. بنابراین، تنشزدایی سعودی-ایران پتانسیل ایجاد ثبات در همه این کشورها به ویژه یمن را دارد./فارس